![house](https://www.produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/house.gif)
![sepator](https://www.produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/sepator.gif)
![sepator](https://www.produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/sepator.gif)
![sepator](https://www.produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/sepator.gif)
![bread_active_right](https://www.produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/bread_active_right.jpg)
Rejestrowanie działalności gospodarczej
Rejestrowanie działalności gospodarczej nie w każdym przypadku jest konieczne, a jego forma może być różna, dostosowana do potrzeb producenta:
- Wytwarzanie i sprzedaż produktów nieprzetworzonych, pochodzących z własnego gospodarstwa, nie wymaga rejestrowania działalności gospodarczej.
- W przypadku wyrobu i sprzedaży produktów przetworzonych pierwszym, niezbędnym krokiem jest zarejestrowanie działalności gospodarczej. Najprostszą formą jest indywidualna działalność gospodarcza, prowadzona przez osobę fizyczną, która jest właścicielem firmy, osobiście prowadzi działalność i reprezentuje firmę na zewnątrz. Osoba ta, zwana przedsiębiorcą, rejestruje swoją działalność w gminie, w której jest zameldowana, składając formularz zgłoszenia. Pełną informację na temat procedury rejestracji można uzyskać w urzędzie gminy lub w powiatowym zespole doradztwa rolniczego.