Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Przystawkisepator SMALEC ZE SKWARKAMIbread_active_right

SMALEC ZE SKWARKAMI

SMALEC ZE SKWARKAMI

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

 

Składniki

 

  • 1 kg słoniny
  • 2 cebule
  • majeranek
  • czosnek
  • pieprz
  • sól

 

Przygotowanie

 

Słoninę pokroić w drobną kostkę, stopić na ogniu mieszając. Pod koniec dodać pokrojoną cebulę, majeranek, czosnek, sól i pieprz. Wlać do glinianego naczynia, odstawić w zimne miejsce lub wlać na ciepło do słoików.