PIEREMIACZE
![PIEREMIACZE PIEREMIACZE](https://www.produkty-tradycyjne.pl/dir_upload/blog/b5b57c4c58ed2a0e66a541c1d199.jpg)
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Ciasto
- 1 kg mąki
- 1 kostka margaryny
- 2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- mleko
Farsz
- mięso drobiowe lub wołowe
- 3 cebule
- sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
Przygotowanie
Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem i odstawić na 15 minut. Mąkę posiekać z margaryną, dodać sodę i mleko, zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i uformować sakiewki. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pieremiacze można podawać z sosem czosnkowym.