Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Przystawkisepator KRUPIAKbread_active_right

KRUPIAK

KRUPIAK

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • 1 kg kaszy gryczanej
  • 1 kg ziemniaków
  • ½ kg sera białego
  • 5 jajek
  • śmietana - tyle, ile wchłonie
  • omaścić do smaku
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie

 

Kaszę zaparzyć wrzątkiem. Ziemniaki ugotować i zemleć. Ser również zemleć.

 

Następnie kaszę, ziemniaki, ser, jajka, śmietanę i tłuszcz zamieszać razem. Gotowe ciasto wylać do blaszek. Piec ok. 1 godz.