Drukuj artykuł
housesepator Producencisepator Lista producentów wg branżsepator owoce, warzywa, grzyby, zioła i ich przetworysepator Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Ścinawa”bread_active_right

Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Ścinawa”

Uczestnictwo w systemach jakości:


Województwo:

Dolnośląskie

Rodzaj działalności

 

Produkcja ogórka konserwowego, marynat z patisona żółtego, ćwikły z chrzanem, sałatek z buraków, sałatek warzywnych, przecierów, miksów i przysmaków tradycyjnymi metodami bez użycia konserwantów i środków barwiących.

 

Info o producencie

 

Firma rodzinna z ponad 50-letnią tradycją. Podstawę produkcji stanowi ogórek konserwowy, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.

Zakład jako pierwszy w Polsce rozpoczął w 2000 r. produkcję marynat z patisona żółtego (patison w słojach i patisony drążone). Dużą popularnością wśród konsumentów cieszy się również ćwikła z chrzanem, sałatka z buraków, sałatki warzywne, przeciery, miksy i przysmaki, produkowane tradycyjnie bez użycia konserwantów i środków barwiących.

 

Nagradzane wyroby

 

Ogórek konserwowy w 2006 r. otrzymał nagrodę „Perły" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo" - Smaki Regionów".

 

Certyfikaty i nagrody

 

Ogórek konserwowy wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych.

 

Kontakt

 

Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Ścinawa" Teofil Szelwika, Marta Postoł

ul. 1 Maja 28

59-330 Ścinawa

Tel.: (76) 843-61-00, (76) 843-65-40,

biuro@zhpow-scinawa.com.pl


Zdjęcia