Drukuj artykuł

KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw

Uczestnictwo w systemach jakości:


Województwo:

Mazowieckie

Rodzaj działalności

 

Przetwórstwo owoców, warzyw i grzybów głównie na  kompoty, konfitury, syropy, marynaty, gotowe dodatki do obiadów.

 

Info o producencie

 

Firma ma w ofercie około 60 typowych dla kuchni polskiej produktów: konfitury, kompoty, syropy z soków owocowych (nie koncentratów), grzyby leśne i warzywa marynowane oraz dodatki do obiadu: buraczki tarte, ogórki kiszone, borówka, gruszka w occie, gruszka korzenna.

Przetwory przygotowywane są według tradycyjnych XIX- wiecznych i z początku XX wieku receptur - bez sztucznych dodatków. Po przepisy przetwórnia sięga do starych książek kucharskich - Lucyny Ćwierczakiewiczowej czy Marii Ochorowicz-Monatowej. Przetwory przygotowane są ze świeżych, ręcznie przebranych owoców, warzyw i przypraw  z naturalnymi dodatkami, takimi jak cukier czy ocet. Grzyby są skupowane od okolicznych zbieraczy, przede wszystkim z pobliskiej Puszczy Kozienickiej.

 

Kontakt

 

KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk

Pająków 25B

26 - 704 Przyłęk

Tel: + 48 677 50 23

Faks: + 48 48 677 54 04

info@przetwory.com


Zdjęcia