Drukuj artykuł
housesepator Producencisepator Lista producentów wg branżsepator mięso i przetworysepator Markowa Zakład Uboju i Przerobu Mięsabread_active_right

Markowa Zakład Uboju i Przerobu Mięsa

Uczestnictwo w systemach jakości:


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1989 r.

Województwo:

Podkarpackie

Rodzaj działalności

 

Produkcja tradycyjnych wyrobów wędliniarskich.

 

Info o producencie

 

Produkcja: tradycyjne wyroby wędliniarskie. Dzięki ściśle przestrzeganym recepturom wędliny powstają w taki sam tradycyjny sposób, jaki wykorzystywany był jeszcze w latach 50. minionego wieku. Zakład powstał w 1989 r. na bazie gospodarstwa rolnego, prowadzonego przez właścicieli. Początkowo firma produkowała kilkaset kilogramów tygodniowo, później - 7,5 tony. Obecnie produkty rodziny Fołtów dostępne są na terenie całego Podkarpacia, ale też w punktach ze zdrową, ekologiczną żywnością w Warszawie czy Krakowie. Firma od początku jest przedsiębiorstwem rodzinnym, dlatego nie produkuje na masową skalę - tu najważniejsza jest jakość, a nie ilość. Zakład spełnia wszystkie wymogi Unii Europejskiej związane z produkcją wędlin. Kiełbasa wiejska z markowej otrzymała nagrodę „Perła 2004" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".

 

Nagradzane wyroby

 

Kiełbasa wiejska z markowej otrzymała nagrodę „Perła 2004" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".

 

Kontakt

 

Markowa Zakład Uboju i Przerobu Mięsa

Jan Fołta Markowa 409

37-120 Markowa

Tel.: +48 17-225-65-557

Faks: +48 17-225-0-318

biuro@markowska.pl

www.markowska.pl


Zdjęcia