Drukuj artykuł
Wróć do listy województw Wybierz branżę

wielkopolskie

RSP im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszewnia
RSP im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszewnia

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1952 r.

 

Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna Kruszewnia istnieje od 1952 r. Produkcją masarską zajmuje się
od 1989 r.

 

more
Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak
Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak

 

Należy do nielicznych rzeźniczych firm polskich ze starymi tradycjami rodzinnymi.

 

more
SemCo SGNiP Krystyna i Jerzy Just
SemCo SGNiP Krystyna i Jerzy Just

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

 

Gospodarstwo specjalizuje się w uprawie i handlu w Polsce i za granicą roślinami zielarskimi, cebulami kwiatowymi, nasionami roślin oleistych, miłorzębu dwuklapowego (Ginkgo biloba) oraz w produkcji olejów.

 

more
VIN-KON S.A.
VIN-KON S.A.

 

Firma jest producentem tradycyjnych win owocowych (aroniowych, wiśniowych, śliwkowych, truskawkowych, jarzębinowych, jabłkowych z miętą), wytwarzanych tradycyjną metodą fermentacji.

 

more
Wedliniarstwo Stefan Słociński
Wedliniarstwo Stefan Słociński

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

more
Wędliniarstwo Stefan Słociński
Wędliniarstwo Stefan Słociński

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

 

Firma powstała w 1990 r. Od początku prowadzi produkcje wędlin według tradycyjnych starych receptur, na naturalnych przyprawach, bez dodatków funkcjonalnych.

 

more
Zakład Cukierniczy Ryszard Marczak
Zakład Cukierniczy Ryszard Marczak

 

Rodzinna firma cukiernicza, istnieje od 1980 r. Od początku produkuje się tu andruty kaliskie - okrągłe delikatne wafelki.

 

more
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak s.j.
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak s.j.

 

Produkuje wielkopolski ser smażony, którego unikalna receptura oparta jest na starej, tradycyjnej, rodzinnej recepturze.

 

more
Zakład Przetwórstwa Rolno - Spożywczego
Zakład Przetwórstwa Rolno - Spożywczego "Wiórek"  Marek Nyćkowiak

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1992 r.

 

Firma rodzinna specjalizuje się w przetwórstwie owoców i warzyw. Produkuje kompoty, syropy, soki, sałatki warzywne, ogórki, kapusty, buraki, przeciery, dżemy, powidła, konfitury i szarlotki oraz owoce w syropie.

 

more