Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Danie głównesepator PIEROG PIECZONE Z KURKAMI I SEZAMEM ADELIbread_active_right

PIEROG PIECZONE Z KURKAMI I SEZAMEM ADELI

PIEROG PIECZONE Z KURKAMI I SEZAMEM ADELI

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Ciasto

 

  • ½ kg mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 margaryna
  • ½ szklanki mleka
  • ½ kostki drożdży

 

Farsz

 

  • ½ kg świeżych kurek
  • masło do podsmażenia
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

 

½ kg grzybów kurek odgotować w osolonej wodzie, odsączyć wodę, a grzyby przekręcić przez maszynkę. Na maśle podsmażyć cebulę. Przyprawić do smaku. Składniki na pierogi połączyć i uformować ciasto, lepić pierogi nadziewając je przygotowanym farszem. Pierogi upiec w piekarniku i podawać z odrobiną masła.