Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Danie głównesepator FARSZ DO PIEROGÓW Z DUDAMIbread_active_right

FARSZ DO PIEROGÓW Z DUDAMI

FARSZ DO PIEROGÓW Z DUDAMI

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • ½ kg płucek wieprzowych (w naszym regionie nazywanych dudami)
  • 1 cebula pokrojona i przesmażona na maśle
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • przyprawy: sól, pieprz do smaku

 

Przygotowanie

 

Dudy obgotować, zmielić maszynką o drobnych oczkach, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość wymieszać na jednolitą masę. Przygotowanym farszem nadziewać pierogi.